‘Institute in the Park’ - Alder Hey's Research, Education and Innovation Centre


The first part of Alder Hey Hospital’s stunning new Research & Education building opened in 2016, housing around 100 education, research and clinical staff and with it, further bolstered its performance as leader in the development and research in medicines for children. The University of Liverpool and Alder Hey Children’s Charity worked extremely hard in close partnership to secure and raise funding for this first phase.

Two years later in 2018, the second and final phase of this state-of-the-art facility is nearing completion. These additional works have allowed for double the amount of interior space and has provided further meeting spaces, laboratories and lecture theatres and is expected to receive a BREEAM Excellent rating for its approach in design to sustainability and flexibility.

The structure, to perfectly compliment the holistic “in the Park” theme, is a timber and glass facility, three-stories high which exudes an innovative yet warm and open environment. The idea of an open-space was further developed in design by being corridor-free to promote and encourage interactions between visitors and personnel working in the facility.

Keelagher Okey Klein are extremely proud to have performed Principal Designer Duties on this amazing £24m project.